Onze diensten

Altijd ideeën & oplossingen voor uw project!

news

SERVICE & ONDERHOUD

Luc. Alkema hecht veel waarde aan service en onderhoud. Wij zorgen niet alleen voor installaties van bijvoorbeeld CV-ketels, maar zorgen ook voor het onderhoud van uw CV-ketel of verwarmingsinstallatie en grijpen in bij storingen of andere noodgevallen. U kunt bij ons ook een onderhoudscontract afsluiten. We leveren de service en het onderhoud, zoals u dat prettig vindt.

news

Loodgieters- en fitterswerk

Als dé loodgieter in Assen en omstreken werken wij voor zowel particulieren als bedrijven. U kunt bij ons terecht voor het ontstoppen van uw riolering, het verhelpen van lekkages en voor onderhoud en reparatie van uw cv-ketel of verwarmingsinstallatie. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in daklekkage en dakwerken, aansluiting en reparaties van wasmachines en vaatwassers, sanitaire klussen, aanleg van vloerverwarming en het aanleggen, verplaatsen of repareren van waterleidingen.

news

Installatie van sanitair

Het sanitair neemt steeds meer een centrale plaats in huis en bestaat niet meer alleen uit de traditionele badkuip en douche. Whirlpools, stoomcabines, sauna’s en badkamermeubels worden steeds meer aangeschaft. Vanuit onze productkennis en inzicht in de technische mogelijkheden kunnen wij samen met u alle mogelijkheden met betrekking tot sanitair op een rij zetten. Bij de realisatie van uw sanitair letten wij op ieder detail. Van de verwarming tot de wastafel, van de kranen tot de afvoeren en het ventilatiesysteem. Bij ons heeft u te maken met een specialist met jarenlange ervaring.

news

CENTRALE VERWARMING & VLOERVERWARMING

Een lekker warm huis met een CV ketel die het hart van de cv installatie is en zorgt voor warmte in huis. Een combiketel zorgt ook voor warm water uit de kraan, douche of bad. Het kiezen van de centraleverwarmingsketel is niet eenvoudig, ze zijn er in veel verschillende modellen.
Vloerverwarming wordt aangesloten op het bestaande centrale verwarming systeem met behulp van een speciale verdeler. De verdeler stuurt centrale verwarmingswater door een lange kunststof leiding, een soort slang die onder of in de vloer is gemonteerd.

news

ELECTRISCHE INSTALLATIES

U kunt bij ons terecht voor het aanleggen van, bekabeling, meterkasten, datanetwerken, verlichting, beveiligingssystemen. Het belang van veiligheid -op het werk of in de woning- staat buiten kijf. Elektriciteit is gevaarlijk. Daarom is een deugdelijke elektrische installatie met voldoende capaciteit voor eventuele uitbreiding een belangrijke randvoorwaarde. Wij zijn erkend EVI installateur en zijn aangesloten bij Uneto, de brancheorganisatie van elektrotechnische ondernemers in Nederland.

news

ZONNEPAnelen & duurzame energie

Behalve zonnepanelen zijn er meer toepassingen om zonlicht en warmte om te zetten in duurzame energie in huis. Zonneboilers bijvoorbeeld. Je kunt ook gewoon slim gebruik maken van zonlicht tijdens de (ver)bouw van je woning. Zonne-energie is oneindig beschikbaar. Stroom opwekken met zonlicht is duurzaam en gebeurt met blauwe zonnepanelen op het dak. Kraanwater opwarmen met zonnewarmte, vindt plaats met een zonneboiler en zwarte zonnecollectoren op het dak. Een zonneboilercombi verwarmt naast kraanwater ook je woning.

news

DAKWERK & REGENAFVOER

U komt met een idee of een vraag en wij realiseren het. Er is altijd een passende oplossing bij uw specifieke eisen. Wij hebben een vast team van dakdekkers met ervaring en specialisaties in allerlei soorten daksystemen en toepassingen. Luc. Alkema kan voor u bitumen platte daken, zinken daken, koperen daken, regenpijpen (zink en/of koper) realiseren. Uw dak gaat lang mee, het is mooi, onderhoudsvriendelijk en energiebesparend.

news

AIRCONDITIONING

Met het apparaat of installatie kan de temperatuur en luchtvochtigheid op een aangenaam niveau gehouden worden, terwijl het buiten onaangenaam warm (of koud) is. Ook kan de lucht hiermee gezuiverd worden door het toepassen van een filtersysteem. Voor de apparaten of installaties voor bedrijven of grote panden worden de termen klimaatregeling (vooral in de landbouw), klimaatregelaar, luchtregelaar of eveneens airconditioning gebruikt.

news

Verwarmings- & luchtbehandelingsapparatuur

Het binnenklimaat bepaalt voor een groot deel of een woon- of werkomgeving plezierig aanvoelt of niet. De temperatuur dient behaaglijk te zijn, evenals de luchtcirculatie. En terwijl vroeger, in ouderwetse gebouwen, met een natuurlijk ventilatiesysteem kon worden volstaan, zorgen de kierdichtheid en isolatie van moderne panden ervoor dat een goed doordacht lucht- of ventilatiesysteem onontbeerlijk is. Wij hebben ruime ervaring met airco-, ventilatie en luchtbehandelingssystemen.

Luc. Alkema installatietechniek

Ketellapperstraat 24

9403 VR - ASSEN